Recente berichten
Incontinent? Neem de regie en krijg je leven weer terug. De EMS Reshape C stoel biedt de oplossing. Sinds een half jaar hebben jullie de... Lees verder De CRYO4 maakt ook voor jou een figuurcorrectie mogelijk. Ben jij het ook beu? Zowel vrouwen als mannen zijn niet altijd tevreden over hun figuur en... Lees verder VACATURE Zoek jij een baan met eigen verantwoordelijkheid en toekomstmogelijkheden? Bij Lijfstijl Centrum... Lees verderTwee recepten om van te smullen!
Twee recepten om van te smullen!
Vanaf vrijdag wordt het weer warmer en wat is er dan lekkerder dan een heerlijke salade. Hieronder vind je twee recepten voor een salade. Ze zijn makkelijk te maken, heel erg gezond, super lekker en bevatten ook nog eens weinig calorieën.
We zijn benieuwd wat jullie van deze recepten vinden. Laat het ons weten!
Groene salade met erwten, munt en feta (1 persoon)
Groener kan deze salade bijna niet! Misschien denk je er niet zo snel aan, maar erwten en munt zijn een prima combinatie. Probeer deze salade dan ook zeker een keertje uit!
Ingrediënten
40 gram doperwten
35 gram sugarsnaps
15 gram waterkers
½ handje muntblaadjes
25 gram feta
½ eetl. olijfolie
½ theel. Honing
½ teen knoflook (uitgeperst)
5 stuks cherrytomaten
Bereiding
Kook de erwten 5 minuten in een pan kokend water. Voeg de laatste 3 minuten de sugarsnaps toe. Spoel de groenten af en laat goed afkoelen.
Maak een dressing van olijfolie, honing en knoflook.
Maak een bord op met de munt, leg daarbovenop de groenten en verbrokkel de feta. Besprenkel met de dressing
Bacon-ei salade (1 persoon)
Deze salade is een rijke ontbijtsalade met knapperige bacon, een frisse dressing en koolhydraatarme croutons.
Ingrediënten
200 gram verse jonge bladspinazie in reepjes gesneden (verse andijvie of rucola zijn een goed alternatief)
25 gram ontbijtspek (4-5 plakjes)
1 snee koolhydraatarm brood
Olijfolie
1 ei
Dressing
1 eetl. karnemelk
½ eetl. zure room
Olijfolie
Handje fijngesneden bieslook
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Snijd de verse spinazie en andere bladgroenten en leg op een bord.
Meng de karnemelk, room, een scheutje olijfolie, bieslook, peper en zout in een kom en mix tot één geheel. Verdeel de dressing over de salade.
Bak op een laag vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie de ontbijtspek knapperig. Haal deze uit de pan en laat het vet van de bacon terug in de pan druipen. Leg de bacon op een bord met een keukenpapiertje om het overtollige vet op te nemen.
Snijd van de snee brood de korstjes af en verdeel de snee in dobbelsteentjes. Verhoog het vuur. Bak hierin in het vrijgekomen vet de broodstukjes tot er goudbruine randjes ontstaan. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe. Voeg de croutons toe aan de salade.
Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak het ei. Het is perfect als het eiwit gestold is en de dooier zacht. Voed de bacon en dan het gebakken ei toe aan de salade.
Eet smakelijk!
Terug naar overzicht