Lijfstijl Centrum Dongen

Twee recepten om van te smullen!

Twee recepten om van te smullen!

 

Vanaf vrijdag wordt het weer warmer en wat is er dan lekkerder dan een heerlijke salade. Hieronder vind je twee recepten voor een salade. Ze zijn makkelijk te maken, heel erg gezond, super lekker en bevatten ook nog eens weinig calorieën.

 

We zijn benieuwd wat jullie van deze recepten vinden. Laat het ons weten!

 

 

Groene salade met erwten, munt en feta (1 persoon)

 

Groener kan deze salade bijna niet! Misschien denk je er niet zo snel aan, maar erwten en munt zijn een prima combinatie. Probeer deze salade dan ook zeker een keertje uit!

 

Ingrediënten

 

40 gram doperwten

35 gram sugarsnaps

15 gram waterkers

½ handje muntblaadjes

25 gram feta

½ eetl. olijfolie

½ theel. Honing

½ teen knoflook (uitgeperst)

5 stuks cherrytomaten

 

Bereiding

 

Kook de erwten 5 minuten in een pan kokend water. Voeg de laatste 3 minuten de sugarsnaps toe. Spoel de groenten af en laat goed afkoelen. 

Maak een dressing van olijfolie, honing en knoflook. 

Maak een bord op met de munt, leg daarbovenop de groenten en verbrokkel de feta. Besprenkel met de dressing

 

 

Bacon-ei salade (1 persoon)

 

Deze salade is een rijke ontbijtsalade met knapperige bacon, een frisse dressing en koolhydraatarme croutons.

 

Ingrediënten

 

200 gram verse jonge bladspinazie in reepjes gesneden (verse andijvie of rucola zijn een goed alternatief)

25 gram ontbijtspek (4-5 plakjes)

1 snee koolhydraatarm brood

Olijfolie

1 ei

 

Dressing

 

1 eetl. karnemelk

½ eetl. zure room

Olijfolie

Handje fijngesneden bieslook

Peper en zout naar smaak 

 

Bereiding

 

Snijd de verse spinazie en andere bladgroenten en leg op een bord. 

Meng de karnemelk, room, een scheutje olijfolie, bieslook, peper en zout in een kom en mix tot één geheel. Verdeel de dressing over de salade. 

Bak op een laag vuur in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie de ontbijtspek knapperig. Haal deze uit de pan en laat het vet van de bacon terug in de pan druipen. Leg de bacon op een bord met een keukenpapiertje om het overtollige vet op te nemen.

 

Snijd van de snee brood de korstjes af en verdeel de snee in dobbelsteentjes. Verhoog het vuur. Bak hierin in het vrijgekomen vet de broodstukjes tot er goudbruine randjes ontstaan. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe. Voeg de croutons toe aan de salade.

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de pan en bak het ei. Het is perfect als het eiwit gestold is en de dooier zacht. Voed de bacon en dan het gebakken ei toe aan de salade.

 

Eet smakelijk!

 

Terug naar overzicht