Recente berichten
Incontinent? Neem de regie en krijg je leven weer terug. De EMS Reshape C stoel biedt de oplossing. Sinds een half jaar hebben jullie de... Lees verder De CRYO4 maakt ook voor jou een figuurcorrectie mogelijk. Ben jij het ook beu? Zowel vrouwen als mannen zijn niet altijd tevreden over hun figuur en... Lees verder VACATURE Zoek jij een baan met eigen verantwoordelijkheid en toekomstmogelijkheden? Bij Lijfstijl Centrum... Lees verderPaasmenu
PAASMENU
VOORGERECHT: Toast Champignon
Ingrediënten voor 4 personen:
600g champignons
8 sneetjes volkoren toast brood
1 fijngesnipperde sjalot
1 teentje knoflook
20 ml bakvetstof vloeibaar 50% vet
Platte peterselie (+/- 5 takjes)
Tijm
Scheutje balsamico azijn
Peper en zout
Bereiding:
Plaats de sneetjes brood in een voorverwarmde oven van 175 °C. Toast deze tot ze krokant zijn. Maak de champignons schoon en snij ze in fijn pakjes. Versnipper de sjalot en plet het teentje knoflook. Smelt de boter in de pan op een hoog vuur. Kleur de champignons, zet het vuur wat lager en voeg de sjalot en knoflook toe. Versnipper de peterselie en tijm en voeg toe aan de champignons. Voeg hierna een scheutje balsamico toe en kruid af met peper en zout. Plaats 2 toasten op een bord en schep er de champignons over.
Voedingswaarden voor 2 toasten:
Calorieën: 190 kcal
Vetgehalte: 4,2 g vet waarvan 1g verzadigd vet
Koolhydraten: 28 g koolhydraten
HOOFDGERECHT: Pasta met sint-jacobsschelpen
Ingrediënten voor 4 personen:
1,2 dl magere kwark (kan je op smaak brengen met mosterd, knoflook en kruiden)
2 kl grove mosterd
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2-3 el vers limoensap
4 el fijngehakte verse peterselie
2 el fijngehakte bieslook
500 gr groene asperges
350 gr groene/ volkoren pasta
12 grote sint-jacobsschelpen
4 el witte wijn
1,5 dl vetarme visbouillon
1 el olijfolie
Zout en zwarte peper
Schijfjes citroen en takjes peterselie, ter garnering
Bereidingswijze>
Voor de saus: Meng kwark, mosterd, knoflook, limoensap, peterselie, bieslook en zout en peper in kom.
Kook de pasta in een ruime pan gezouten water beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken.
Stoom de asperges 10 min. Snijd de asperges in drieen. Bak deze even aan in olie. Snijd de sint-jacobsschelpen overlangs doormidden. Laat eventueel koraal intact. Breng de wijn en visbouillon in een steelpan tegen de kook aan. Voeg de sint-jacobsschelpen toe en kook ze 3-4 min zachtjes mee (niet langer, anders worden ze taai). Haal de sint-jacobsschelpen uit de pan. Kook de wijn en bouillon tot de helft in. Voeg de groene kruidensaus toe. Verwarm het mengsel zachtjes, doe de sint-jacobsschelpen weer in de pan en kook ze 1 min mee. Schep de saus over de pasta en garneer het geheel.
Voedingswaarde per portie:
368 kcal
4,01 gr vet( 0,98 verzadigd vet)
1,91gr voedingsvezels
NAGERECHT: Tia Maria – taart
Ingrediënten voor 8 personen:
75 gr bloem
2 el oploskoffie
3 eieren
115 gr basterdsuiker
Koffieboontjes (ter garnering)
Vulling:
175 gr magere roomkaas
1 el heldere honing
1 el Tia Maria
50 gr gember, grof gesneden
Glazuur:
225 gr poedersuiker, gezeefd
2 tl koffie-essence
1 el water
1 tl ongesuikerd cacaopoedeR
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een diepe, ronde taartvorm van 20 cm doorsnee in en bedek die met bakpapier. Zeef het meel en koffiepoeder op een vel vetvrij papier. Klop de eieren en suiker met de mixer in een kom tot een dik en romig mengsel (als u de mixer omhoog haalt, moet het spoor van de gardes nog een tijdje in het mengsel te zien zijn). Schep het meelmengsel er in gedeelten door met een metalen lepel. Giet het mengsel in de taartvorm. Bak de taart 30-35 min, tot hij terugveert wanneer u zachtjes op drukt. Laat hem op een rooster afkoelen.
Voor de vulling: Roer de roomkaas en honing in een kom door elkaar. Klop het geheel tot een egaal mengsel en roer dn de Tia Maria en gember erdoor.
Snijd de taart overlangs horizontaal en bestrijk de twee helften met de Tia Maria-vulling.
Voor het glazuur: Meng de poedersuiker en koffie-essence in een kom met een beetje water zodat er een dik mengsel ontstaat dat aan de achterkant van een pollepel blijft kleven.
Giet driekwart van het glazuur over de taart en bedek daarbij de bovenkant en de randen gelijkmatig. Roer het cacaopoeder door de rest van het glazuur. Schep dit mengsel in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit het mokkaglazuur over het koffieglazuur. Versier de taart eventueel met koffieboontjes.
Voedingswaarde per portie:
226 kcal
3,14 gr (1,17 verzadigd vet)
0,64 gr voedingsvezels
Terug naar overzicht