Recente berichten
Incontinent? Neem de regie en krijg je leven weer terug. De EMS Reshape C stoel biedt de oplossing. Sinds een half jaar hebben jullie de... Lees verder De CRYO4 maakt ook voor jou een figuurcorrectie mogelijk. Ben jij het ook beu? Zowel vrouwen als mannen zijn niet altijd tevreden over hun figuur en... Lees verder VACATURE Zoek jij een baan met eigen verantwoordelijkheid en toekomstmogelijkheden? Bij Lijfstijl Centrum... Lees verderHmmmmmmmmmmmmm heerlijk zelf fruitijsjes maken
Waterijs maken met vers fruit
Recept 1.
Ingrediënten
Vers fruit naar keuze. Voorbeeld kiwi, aardbeien, sinaasappel, ananas en alle vruchten die je maar lekker vindt.
Water (zoveel als nodig. Zie bereidingswijze)
Bereidingswijze
Pureer ongeveer 125 gr. fruit per persoon, zonder pitten, in de keukenmachine. Voeg ongeveer 25% water toe bij de fruitmassa. Doe na nogmaals alle ingrediënten zorgvuldig gemengd te hebben, de fruitmassa over in een ruim bakje dat in de vriezer mag! Zet deze in de vriezer en werk elke 45 min. de ijskristallen los, zo vormt zich na ongeveer 3 a 4 uur een heerlijk sorbetijs. (TIP ijskoud in de keukenmachine vermengd met champagne, of een ander mousserende droge wijn een heerlijke spoom.)
Recept 2.
Ingrediënten
1 kiwi
1 verse pruim
1 nectarine (of perzik)
50 gr verse frambozen
50 gr verse bosbessen
50 gr verse bramen
150 ml diksap appel
150 ml water
Bereidingswijze
Schil en snijd de kiwi in dunne plakjes. Halveer de pruim en nectarine of perzik, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Vul de vormpjes met al het fruit en druk een beetje aan. Leng het diksap in een kan aan met het water en schenk in de vormpjes. Zet de tapasprikkers in het midden. Laat de ijsjes in minimaal ca. 4 uur in de vriezer hard worden. Dompel de houder kort in heet water om de ijsjes makkelijker uit de vorm te krijgen.
Terug naar overzicht