Lijfstijl Centrum Dongen

Gehaktschotel

De oven doet het werk. Zo kun jij je bijvoorbeeld richten op de sperzieboontjes en de aardappelpuree. 

 

Gehaktschotel

 
(Hoofdgerecht - 2 personen - Bereidingstijd 30 minuten)

 

Ingredienten:

 

  • 2 bosuitjes

  • 1 tomaat

  • 200 gram mager rundergehakt

  • 1 teentje knoflook

  • peper, nootmuskaat

  • ca. 150 ml halfvolle melk

  • 1 volkoren beschuit

  • 500 gram aardappelen

  • 400 gram sperziebonen

 

Bereiding:

 

  1. Warm de oven voor op 180 C.

  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

  3. Was de tomaat en pureer hem in de keukenmachine of met een staafmixer.

  4. Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaat, peper, een paar lepels melk en de fijngemaakte beschuit.

  5. Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.

  6. Laat het gehakt in de hete oven in ca. 30 minuten gaar en bruin worden.

  7. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

  8. Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in ca. 10 minuten gaar.

  9. Breng de rest van de melk aan de kook.

  10. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

  11. Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de gahaktschotel.

 

Ingredienten over?

 

Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik, proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

 

 

 

 

Terug naar overzicht